Volkswagen introducerer ”Over-the-Air”-opdateringer til ID.-familien

  • ID.3 og ID.4 kan nu opdateres online med den nyeste software 2.1
  • De første Over-the-Air-opdateringer vil være tilgængelige for ID.-kunder i løbet af sommeren 2021
  • Ny hurtigarbejdende ID.-Digital-enhed koordinerer forberedelse og udrulning af opdateringer

Volkswagens ID.3- og ID.4-modeller kan på det europæiske marked nu modtage nye funktioner og omfattende tekniske opdateringer via W-LAN eller mobilnetværk. Kundernes biler vil med Over-the-Air-opdateringer altid være udstyret med den nyeste software. Alle nye ID.-modeller produceret efter uge 8 kommer med Software-version ID 2.1, der muliggør Over-the-Air-opdateringer.

”Volkswagens digitalisering af produkter fortsætter i højt tempo, og mærket er i gang med at omstille sig til at være udbyder af både hardware, software og diverse onlinetjenester. Introduktionen af Over-the-Air-opdateringer er det næste vigtige skridt i vores omstilling til at være et tech-firma og i udviklingen af en ny forretningsmodel,” udtaler Ralf Brandstätter, CEO i Volkswagen.

Med start til sommer vil Volkswagen gøre opdateringer tilgængelige for ID.-kunder hver tredje måned. Udover at optimere softwarens ydeevne vil disse opdateringer omfatte nye funktioner og specielle features.

”Dette vil sikre, at allerede udleverede ID.-modellers software altid vil være på samme niveau som nye ID.-biler. Over-the-Air-opdateringer vil blive almindeligt i biler i fremtiden,” udtaler Thomas Ulbrich, bestyrelsesmedlem i Volkswagens afdeling for teknisk udvikling.

Den nyligt oprettede ID.-Digital-projektenhed vil konsekvent drive udviklingen af ID.-familien og koordinere implementeringen af Over-the-Air-opdateringer i ID.-modeller. Projektgruppens agile tilgang vil sætte nye standarder inden for vedligeholdelse af software med korte opdateringscyklusser og stor fleksibilitet i forhold til kundernes krav. På den måde kan beslutninger om nye digitale tjenester og forbedret interaktion med kunderne realiseres hurtigt og nemt.

Den nye ID.Software 2.1 er allerede standard på biler produceret fra kalenderuge 8. Kunder, der allerede har fået deres ID.-model leveret, har nu mulighed for at få opdateret bilens software til version 2.1 hos deres forhandler. Med den nye ID.Software 2.1 vil det for første gang for en bil i et stort volumensegment være muligt at opdatere bilens styreenhed og meget andet, uden at kunden behøver at indlevere bilen på værksted.

Den første Over-the-Air-opdatering testes for tiden med stor succes i over 3.000 firmabiler, så kunderne snart vil nyde godt af de løbende forbedringer og nye funktioner. Volkswagen vil dermed nå en ny vigtig milepæl i den videre udvikling af mærkets elektroniske arkitektur.

Software er i stigende grad et vigtigt konkurrenceparameter og spiller en afgørende rolle i købsbeslutningen i det 21. århundredes bilmarked.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk